Gegratineerde aardappelschotel met brie

(2 personen)


1 pak spinazie à la crème
1 zak aardappelschijfjes (450 g)
1 grote ui
1 eetlepel olijfolie
150 g brie
50 g parmezaanse kaas



Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de ui in schijfjes.
Snijd de brie in plakjes.
Vet een ovenschaal in.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig.
Schep de ui en de helft van de parmezaanse kaas door de spinazie.
Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal.
Schep de helft van het spinaziemengsel erop.
Leg 1/3 van de brieplakjes eroverheen.
Maak nogmaals een laag aardappelschijfjes, daarover de spinazie en daarop de rest van de brie.
Strooi de rest van de parmezaanse kaas erover.

Laat de schotel in de oven in ca. 25 à 30 minuten goudbruin en gaar worden (200 °C.)