Overheerlijk granenschoteltje

(1-2 pers)


60g bruine linzen
30g gepelde gerst
2 dl bouillon
½ tl gistextract
1 middelgrote wortel in stukjes gesneden
½ kleine ui, fijn-gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
30g walnoten grof gehakt
½ tl vegetarische juspoeder of bindmiddel
zout
peper
aardappelpuree

 


De linzen en gerst 30 minuten zacht laten koken in ¼ dl van de bouillon, vermengd met de gist.
Intussen wortel, ui knoflook en walnoten in ± 15 minuten gaar koken in de rest van de bouillon.
Juspoeder (met een beetje water) aan wortelmengsel toevoegen.
Vervolgens linzen en gerst door wortelmengsel scheppen en op smaak maken met zout en peper.
Alles in een ovenschaaltje scheppen en afdekken met de aardappelpuree.
Op 180ºC. in 30 minuten goudbruin bakken.