Gebakken wortelpudding

 

De natuurlijke zoetheid van wortelen zorgt ervoor dat ze een ideaal ingrediënt zijn voor desserts.

 

2 personen

 

225 g wortelen

5 el water

60 g ontpitte dadels, fijngehakt

½ tl kaneel

¼ tl nootmuskaat

mespuntje gemberpoeder

mespunt kruidnagelpoeder

2 eieren, losgeklopt

30 g pistachenoten, gehakt

2 dl melk

pistachenoten, voor de garnering

 

 

De wortelen grof raspen en ze in het water in ongeveer 5 minuten gaar koken.

De dadels toevoegen en alles nog 3 minu­ten laten koken.

Het wortel-dadelmengsel in een keuken­machine pureren.

De puree in een grote mengkom doen en de specerijen, de eieren en de pistachenoten erdoor kloppen.

De melk bijna aan de kook laten komen en deze door het wortelmengsel kloppen.

Het wortelmengsel in een ondiepe oven­schaal scheppen.

De oven voorverwarmen op 160°C/gas­stand 3 en de pudding in 40-45 minuten gaar bakken.

De wortelpudding iets laten afkoelen en warm of goed gekoeld serveren.

Tot slot de pudding met wat gehakte pistachenoten gar­neren.

 

Bereiding:

 

U kunt uzelf tijd besparen door de wortelen in een keukenmachine te raspen.