Gebakken wortelpudding
De natuurlijke zoetheid van wortelen zorgt ervoor dat ze een ideaal ingrediënt zijn voor desserts.
2 personen
225 g wortelen
5 el water
60 g ontpitte dadels, fijngehakt
½ tl kaneel
¼ tl nootmuskaat
mespuntje gemberpoeder
mespunt kruidnagelpoeder
2 eieren, losgeklopt
30 g pistachenoten, gehakt
2 dl melk
pistachenoten, voor de garnering
De wortelen grof raspen en ze in het water in ongeveer 5 minuten gaar koken.
De dadels toevoegen en alles nog 3 minuten laten koken.
Het wortel-dadelmengsel in een keukenmachine pureren.
De puree in een grote mengkom doen en de specerijen, de eieren en de pistachenoten erdoor kloppen.
De melk bijna aan de kook laten komen en deze door het wortelmengsel kloppen.
Het wortelmengsel in een ondiepe ovenschaal scheppen.
De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3 en de pudding in 40-45 minuten gaar bakken.
De wortelpudding iets laten afkoelen en warm of goed gekoeld serveren.
Tot slot de pudding met wat gehakte pistachenoten garneren.
Bereiding:
U kunt uzelf tijd besparen door de wortelen in een keukenmachine te raspen.