Gegratineerde champignons met tomaat

(4 personen)

500 g champignons
500 g kleine tomaten
10 sjalotjes
1 bolletje mozzarella
1 teentje knoflook
olie
25 g boter
een paar takjes rozemarijn
zout en peper
100 g versgeraspte extra belegen Goudse kaas

 


Borstel de champignons schoon en snijd een stukje van de stelen.
Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze onder een koude kraan schrikken, ontvel ze en snijd ze doormidden.
Snijd de gepelde sjalotjes in ringetjes.
Snijd de uitgelekte mozzarella in plakjes.
Snijd de knoflook in plakjes.
Bestrijk de ovenschaal met wat olie.
Verhit de boter in een koekenpan en laat de sjalot omscheppend in een paar minuten glazig fruiten.
Doe de gefruite sjalot, de champignons en de gehalveerde tomaten in de schaal en verdeel er de knoflook en de rozemarijn over.
Bestrooi met wat zout en peper en verdeel er eest de mozzarella en daarna de geraspte kaas over.
Zet de schaal ± 25 minuten in de voorverwarmde oven tot zich een goudbruin korstje heeft gevormd.