Gevulde koolrabi


8 jonge koolrabi
zout
1 bosje kleine ronde worteltjes
200 g witte asperges
100 g doperwtjes
40 g boter
2 el gesnipperde sjalot
2 dl slagroom
versgemalen witte peper
cayennepeper
versgeraspte nootmuskaat
2 eierdooiers
1 el fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte kervel

 


Verwijder het blad van de koolrabi en bewaar de kleine blaadjes.
Schil de knollen.
Kook de koolrabi in water met wat zout bijna gaar, snijd er een kapje af en hol ze uit.
Schil intussen de worteltjes en de asperges en kook ze in water met wat zout beetgaar.
Snijd het vruchtvlees van de koolrabi in blokjes, blancheer de doperwtjes en laat onder de koude kraan schrikken.
Snijd de asperges in stukken van 5 cm lang.
Laat de sjalot in 20 gram van de boter glazig fruiten.
Giet er de slagroom bij en breng op smaak met wat zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat.
Laat op hoog vuur tot een romige saus inkoken.
Roer er van het vuur de losgeklopte eierdooiers, de groenten, de peterselie en de kervel door.
Schep de groenteragoût in de koolrabi en zet ze in een beboterde ovenschaal.
Zet de schaal 10 tot 15 minuten in de op 150°C voorverwarmde oven en garneer met het koolrabiblad.