Soufflé van kaassandwich

 

In tegenstelling tot een echte souf lé kan ditgerecht niet inzakken.

 

Het is warm net zo heerlijk als koud.

 

 

 

2 personen

 

 

 

2 tl grove mosterd

 

4 plakjes volkorenbrood

 

1 Spaanse ui, in plakjes gesneden

 

90 g cheddar, geraspt

 

1 ei

 

2,8 dl melk

 

½ tl gedroogde basilicum

 

zout en versgemalen zwarte peper

 

takjes peterselie, voor de garnering

 

 

 

 

 

Twee plakjes brood met gelijke hoeveelhe­den mosterd bestrijken.

 

De plakjes tomaat over het mosterdbrood verdelen en het geheel bestrooien met geraspte kaas.

 

Op elk mosterdbroodje nog een plakje brood leggen.

 

De twee sandwiches in een ondiepe schaal leggen (ze moeten eigenlijk net in de schaal passen, dus neem niet een te grote schaal).

 

 

 

Het ei loskloppen met melk, basilicum, zout en peper.

 

Giet de melk over het brood en laat de sandwich zo 30 minuten staan, zodat het brood de melk volledig kan opzui­gen.

 

 

 

Zet de ovenschaal in een op 180°C/gas­stand 4 voorverwarmde oven en bak de sandwich 40-45 minuten, tot het melk­eimengsel net gestold is.

 

Tot slot garneert u het gerecht met peterselie.

 

 

 

Serveertip:

 

Serveren met gesmoorde champignons of venkel.

 

 

 

Variatie:

 

In plaats van schijfjes Spaanse ui kunt u plakjes tomaat gebruiken en in plaats van cheddar kunt u Stilton nemen.