Rijst-groentenpaté


200 g worteltjes
200 g champignons
300 g broccoli
6 eieren
zout
peper
mespunt nootmuskaat
1 tl rozemarijn
200 g gare rijst
olie

 


Maak de wortels schoon en snijd deze in plakjes, evenals de champignons.
Verdeel de broccoli in mooie roosjes en was deze.
Blancheer de wortelstukjes, broccoli en champignons gedurende 3 minuten en laat ze uitlekken.
Klop de eieren in een schaal los en meng de kruiden erdoor.
Voeg de geblancheerde groentes en de gare rijst toe.

Bekleed een bakblik van 1 liter met bakpapier en vet deze in met olie.
Vul het bakblik met het rijstgroentemengsel.
Zet op de onderste richel van de oven een braadslede met een laagje water erin.
Hierin komt het bakblik te staan.

Verwarm nu de oven tot 200°C en laat de paté in 90 minuten gaar worden.
Stort hierna de paté op een schaal en serveer hem in plakken gesneden.