Aardappelomelet met feta en tomatensalade

(2 personen)

 

250 g aardappelen
2 bosuitjes
rozemarijn
knoflook
100 g feta
3 eieren
zout en peper
1½ el olijfolie

 

Voor de tomatensalade:
vleestomaten
2 el olijfolie
knoflook
1 el balsamico azijn

 

 

Aardappelen in ± 8 minuten half gaar koken en in blokjes snijden.
De bosuitjes in ringetjes snijden; het groen apart houden.
De knoflook snipperen en de feta verkruimelen.
De eieren loskloppen met zout en peper.
Olie in een grote koekepan verwarmen en de aardappelblokjes bakken totdat ze beginnen te kleuren.
Het wit van de bosui,de rozemarijn en de knoflook kort meebakken.
De eieren erover gieten en met de deksel op de pan op een laag vuur zachtjes bakken, totdat de bovenkant begint te stollen.
Ondertussen de grill verwarmen op de hoogste stand, de verkruimelde feta over de omelet strooien en onder de grill zetten totdat het begint te kleuren.
De omelet afmaken met het groen van de bos-ui.

 

De tomatensalade maken als de omelet op het vuur staat.
Tomaten in plakjes snijden,met zout en peper bestrooien.
Verhit de olijfolie,de geperste knoflook en de balsamico in een steelpannetje en giet het over de tomaten.