Noten-linzenpaté


350 g linzen
400 g tomaten
100 g boter
3 eieren
1 tl oregano
350 g gemengde noten
150 g bleekselderij
2 uien
2 tenen knoflook
zout
peper
olie

 


Kook de linzen in één uur gaar.
Snijd de tomaten in stukjes en laat ze in een pan met dikke bodem tot een saus inkoken.
Laat de boter in de saus smelten en zet de pan van het vuur zodat de saus kan afkoelen.
Klop de eieren los en doe ze samen met de oregano bij de saus.
Maal of hak de noten fijn.
Snijd de schoongemaakte bleekselderij, uien en knoflooktenen héél fijn.
Vermeng nu alle ingrediënten met elkaar en breng alles op smaak met zout en peper.
Bekleed een bakblik van 1½ liter inhoud met bakpapier, vet dit goed in met olie en vul het met het noten-linzenmengsel.
Laat de paté anderhalf tot twee uur in de voorverwarmde oven (200°C) bakken totdat deze stevig is.