Gevulde aubergines 2

(4 stuks)


2 aubergines (500 g)
zout
peper
3 el olie
1 kleine ui
1 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
mespunt kaneel
4 tomaten
2 tenen knoflook
75 g geraspte kaas

 


Haal het steeltje van de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden.
Snijd met een mesje het vruchtvlees eruit en laat een rand van één centimeter over.
Strooi zout op de aubergine-helften en leg ze omgekeerd op een bord.
Snijd het overgebleven vruchtvlees in kleine stukjes, bestrooi deze eveneens met zout en laat ze in een vergiet uitlekken.
Snijd de schoongemaakte ui heel fijn.
Verhit de olie in een pan.


Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze in enkele minuten glazig.
Voeg komijn, koriander en kaneel toe en laat deze even meebakken.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe deze ook in de pan samen met het auberginevruchtvlees en de uitgeperste knoflooktenen.
Laat alles 10 minuten pruttelen tot de tomaten zacht zijn.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Vul hiermee de aubergine-helften en bestrooi ze met geraspte kaas.
Zet ze in een vuurvaste schaal en laat ze in de oven in 30 minuten bakken (200°C).