Groene-groentenquiche met yoghurt en kruiden
4 personen
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 100 g broccoli, in kleine roosjes
- 3 eieren
- 150 g yoghurt Griekse stijl
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 courgette, in grove stukken
- 1 schaal groene aspergetips (100 g), in stukjes van 3 cm
- handvol rucola en/of kruiden (bijv. platte peterselie, munt en/of bieslook)
- 3 el extra vierge olijfolie
- lage quiche- of taartvorm (24 cm), ingevet
Bekleed de vorm met het deeg.
Kook de broccoli 3 minuten en giet af.
Klop intussen de eieren los met de yoghurt.
Klop er de kaas en peper naar smaak door.
Schenk het ei-kaasmengsel in de vorm.
Verdeel de groenten over het ei-kaasmengsel.
Bak de quiche in de voor verwarmde oven (200°C) in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Verwijder de vorm, leg de quiche op een schaal en snijd in mooie punten.
Bestrooi met de rucola en kruiden en besprenkel met de olijfolie.