Ovenschotel met rijst en groenten

( 4 personen)


1 liter gekookte rijst
200 g broccoli (in roosjes)
1 middelgrote wortel (in schijfjes)
handvol spinazie (grondig wassen en fijnhakken)
2 middelgrote tomaten (elk in 8 stukjes)
1 dl olijfolie
1/3 kop parmezaanse kaas
1½ kop geraspte kaas
3 el broodkruimels
1 ui
knoflook
1 tl zout
½ tl peper

 


Stoom de broccoli en de wortels bijna gaar.
Verhit de olie in de wok en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten meebakken.
Voeg dan de spinazie toe en laat alles nog 3 minuten bakken.
Meng de rijst en de groenten in een grote kom.
Doe het zout erbij.
Vervolgens alle groenten toevoegen, op 1/3 van de geraspte kaas na.
Luchtig doorscheppen.
Breng de rijst over in de ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.
Dek de schaal af met folie en zet hem in de oven (200°C).
Na 10 minuten de folie eraf halen en dan nog eens 10 minuten in de oven laten staan.

Meteen opdienen.