Wortel-pestoschotel

(4 personen)

 

olie

50 g boter

60 g bloem

7½ dl melk

1½ dl crème fraîche

1 tl grof gemalen zwarte peper

100 g maaslander, geraspt

4 eieren, licht geklopt

2 el kant-en-klare groene pesto

wat gesneden peterselie

750 g wortelen, geschild en geraspt

250 g voorgekookte lasagnevellen

50 g maaslander, geraspt

 

 

Bestrijk een ovenschaal met olie.
Verhit de boter in een pan.
Voeg de bloem toe en roer op een laag vuur tot het lichtgeel is en borrelt.
Meng melk, crème fraîche en peper en voeg dit langzaam al roerend toe.
Laat de saus al roerend in 5 minuten aan de kook komen en binden.

Laat hem nog een minuut koken.
Haal de pan van het vuur, roer de kaas erdoor en laat het mengsel iets afkoelen.
Voeg langzaam, al roerend, de geklopte eieren toe.
Giet eenderde van de saus in een kom, voor het toplaagje, en zet hem apart.


Voeg de pesto en de wortel aan de rest van de saus toe en meng goed.


Begin met eenderde van het wortelmengsel en wissel het mengsel af met vellen lasagne in de ovenschaal.

Gebruik drie lagen van elk en eindig met lasagnevellen.
Voeg aan de rest van de saus wat gesneden peterselie toe en giet de saus over de schotel.
Bestrooi met de extra kaas.
Laat de schotel 15 minuten staan om de pasta zacht te laten worden.


Bak hem in 40 minuten in de oven goudbruin (150ºC).

Haal de lasagne uit de oven, dek hem af en laat hem 15 minuten staan (daardoor is hij beter te snijden).