Macaroni ovenschotel

 

4 personen

 

125 gr macaroni      

1 eetl olijfolie

2 preien                

1 groene paprika                 

2 eetl paneermeel            

1 eetl Parmesaanse kaas            

125 gr rooktofu, in blokjes         

125 gr grof gehakte Goudse kaas          

3 eieren                

1 potje garderoom    

peper en zout

 

 

Macaroni beetgaar koken in ruim water met blokje groentenbouillon.    

Ondertussen preien wassen en in dunne ringen snijden.        

Preiringen laatste minuut meekoken met macaroni.     

Afgieten en afspoelen met koud water.  

Ovenschaal invetten met olie en bestrooien met mengsel van paneermeel en parmesaanse kaas.

Hierop macaroni-preimengsel scheppen en paprika en tofu erover verdelen.      

Eieren splitsen, dooiers met room losroeren, pittig op smaak maken.        

In andere kom eiwitten stijfslaan en door eidooiers spatelen.      

Eimassa over macaronischotel verdelen, bestrooien met geraspte kaas. 

 

In oven van 225°C in een dik half uur gratineren.