Courgette-maïsschotel

 

Dit gerecht is een ideale manier om restjes pasta op te maken.

 

 

 

2 personen

 

 

 

2 tl olie

 

1 kleine ui, in stukjes gesneden

 

120 g courgette, in schijfjes gesneden

 

90 g maïs uit blik, uitgelekt

 

90 g gekookte pasta

 

mespuntje oregano

 

2 tl tomatenpuree

 

zout en peper

 

 

 

Saus

 

15 g margarine

 

15 g volkorenmeel

 

1,4 dl melk

 

1½ el witte wijn

 

30 g geraspte oude kaas

 

 

 

Toplaagje

 

15 g volkorenbroodkruim

 

1 tl zonnebloempitten

 

 

 

 

 

De olie in een braadpan verhitten en de ui fruiten.

 

De courgetteschijfjes toevoegen en licht­bruin bakken.

 

Maïs, pasta, oregano en tomatenpuree toevoegen en alles goed door elkaar roeren.

 

Het geheel met zout en peper op smaak brengen en het in een met olie bestreken ovenschaal scheppen.

 

 

 

Voor de kaassaus laat u de margarine smelten en voegt u het volkorenmeel toe om een roux te maken.

 

De roux een paar minu­ten zacht laten koken en dan langzaam de melk en de wijn toevoegen.

 

U moet steeds blijven roeren om een gladde saus te krijgen.

 

De saus aan de kook brengen en nog 1-2 minuten zacht laten koken.

 

De geraspte kaas aan de saus toevoegen en blijven roeren tot de kaas gesmolten is.

 

De pan van het vuur nemen en de saus over het groenten-pastamengsel gieten.

 

Het gerecht tot slot met broodkruim en zonnebloempitten bestrooien.

 

 

 

De oven voorverwarmen op 180°C en het gerecht in ongeveer 20 minu­ten bruin bakken.

 

 

 

Serveertip:

 

Serveren met gegrilleerde tomaten en aardappelpuree.