Spinazie-paprikaschotel

 

Een warme, hartige schotel voor een stevige lunch of als hoofdgerecht.

 

 

 

2 personen

 

 

 

225 g spinazie, gewassen, schoongemaakt en grof gehakt

 

1 el olie

 

½ rode paprika, in reepjes gesneden

 

½ groene paprika, in reepjes gesneden

 

2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en dun gesneden

 

1 ui, fijngehakt

 

15 g sultanarozijnen

 

mespuntje paprikapoeder

 

mespuntje suiker

 

mespuntje kaneel

 

zout

 

1 el tomatenpuree

 

½ tl maïzena

 

15 g cheddar

 

1 el verse broodkruim

 

 

 

 

 

De spinazie wassen en vervolgens met het water dat nog op de blaadjes zit in een pan doen.

 

Doe een deksel op de pan en laat de spinazie slinken.

 

 

 

De spinazie goed uit laten lekken en het kookvocht bewaren voor de saus.

 

 

 

De olie in een braadpan verhitten en de paprika's, de bleekselderij en de ui hier onge­veer 10 minuten in fruiten.

 

 

 

De rozijnen mengen met paprikapoeder, suiker, kaneel, zout, tomatenpuree en maïzena. Het bewaarde kookvocht met water aanvullen tot u circa ¾ dl vocht hebt en vervolgens het maïzenamengsel hieraan toe­voegen.

 

 

 

Het maïzenamengsel aan de spinazie, paprika's, bleekselderij en ui toevoegen en alles al roerend verhitten tot de maïzenasaus gebonden is.

 

 

 

Het groentenmengsel in een ovenschaal scheppen.

 

De kaas mengen met de brood­kruim en over de groenten strooien.

 

Tot slot zet u de ovenschaal onder een voorver­warmde grill tot de kaas gesmolten en de broodkruim goudgeel is.

 

 

 

Serveertip:

 

Serveren met een rijstsalade en een gemengde salade van bladgroenten.