Zoete-aardappelsoep


500 g oranje zoete aardappelen (bataten) , in kleine blokjes
1 grote ui, gesnipperd
40 g plantaardige boter
1 teentje knoflook, uitgeperst
1½ tl gemalen komijn
1 l groentebouillon
6 el pindakaas met nootjes
½ el chilisaus
zout naar smaak
2 el gehakte pinda's
2 el bieslook, fijngehakt

 


Verhit de boter in een diepe pan en fruit daarin de ui in ± 10 minuten op een matig vuur goudbruin.
Voeg knoflook en komijn toe en roerbak 30 seconden mee.
Voeg aardappelblokjes toe en roer goed door.
Bak met het deksel op de pan ± 10 minuten.
Schud regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten sudderen.
Roer de pindakaas en chilisaus erdoor.
Laat zonder deksel op de pan 30 minuten zacht sudderen.
Roer af en toe.
Voeg zout naar smaak toe en bestrooi met pinda's en bieslook.