Pompoensoep 2

 

1 pompoen van ± 1 kg

olie 

2 el boter

2 stelen bleekselderij

1 ui, gehakt

1 l groentenbouillon

zout

peper uit de molen

nootmuskaat

1 dl culinaire room (of 1 dl slagroom en 1 eetlepel maïzena) 

geroosterde pitten  

 

 

Vet de pompoen met olie in en leg hem in een ovenschaal gedurende 1 uur in een oven van 180°C.

 

Snijd hem dan open en schep de zaden en het zachte vruchtvlees eruit.

Spoel de zaden schoon en rooster ze uitgespreid op de bakplaat 20 minuten

in de oven.

 

Smoor het vruchtvlees in de boter.

Voeg de bleekselderij en de gehakte ui toe en fruit ze mee.

 

Pureer dit mengsel en verdun het met de groentenbouillon.

Breng het geheel vervolgens aan de kook.

 

Maak op smaak met zout, peper uit de molen en nootmuskaat en voeg 1 dl culinaire room

(of 1 dl slagroom en 1 eetlepel maïzena) toe.

 

Verdeel de soep over de borden en bestrooi met verse, geknipte bleekselderij en wat geroosterde pitten.