Caribische zoete aardappel-pompoensoep

(6 personen)

 

olijfolie

1 kleine oranje pompoen, in stukken

1 winterpeen, in stukken

3 zoete aardappelen (bataat), in stukken

2 uien, versnipperd

2 groentenbouillonblokken

kerriepoeder en/of garam masala

3 tenen knoflook

1 tl sambal

flinke el geraspte kokos

verse koriander, fijngesneden

pitabroodjes

 

 

Doe een scheut olie in hoge soeppan, fruit uien, knoflook en twee flinke eetlepels garam masala (of 1 lepel kerrie en 1 lepel masala) gedurende 1 minuut.

Voeg aardappel, pompoen en peen in delen toe en schep om zodat alles bedekt is met olie-kruiden mengsel.

Voeg 1 liter water toe in pan met bouillonblokjes en laat zachtjes koken tot groenten zacht zijn.

Pureer de soep tot een romige massa; als het te dik wordt kun je water toevoegen.

Roer sambal en kokos door de soep en breng verder op smaak.

Roer voor het serveren lekker veel verse koriander door de soep en serveer met warme pitabroodjes.