Pittige bloemkoolsoep

(± 6 personen)


1 flinke bloemkool
scheut olie
1 ui
knoflook
½ tl koenjit (kurkuma)
1 tl kerrie
mespunt cayennepeper
± 3 el bloem
± 1½ liter water
2 groentebouillontabletten
peper

 


Was de bloemkool, breek hem in roosjes en snijd deze doormidden.
Pel de ui en de knoflook.
Snijd ze beide in grove stukken.
Verwarm de olie in een grote pan (inhoud ± 2½ liter).
Laat de ui en knoflook even bakken.
Doe er daarna de koenjit, kerrie en cayennepeper bij en roer dit goed om.
Voeg de bloem toe (tot het vocht weg is).
Voeg scheutje bij scheutje het water toe.
Blijf goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de bloemkool en de bouillontabletten toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Als de bloemkool goed gaar is (± 10 minuten), pureer je de soep met een staafmixer.
Voeg peper naar smaak toe.