Gegratineerde uiensoep


4 grote uien, in dunne ringen
zout en peper
1½ liter groentenbouillon
40 gram boter
2 dl droge witte wijn
4 sneetjes casinobrood, zonder korst
1 el olie
1 teentje knoflook, gehalveerd
150 gram gruyère of belegen kaas, geraspt

 


Bak de uienringen gedurende 15 minuten goudgeel in de boter.
Bestrooi ze met zout en peper.
Schenk de bouillon erbij en laat het gerecht met de deksel op de pan, op een halfhoog vuur 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de wijn toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Bestrijk de sneetjes brood met olie en knoflook.
Bak de sneetjes in een hete koekepan in 4 minuten goudbruin.
Snij het brood in schuine driehoeken en bestrooi ze met kaas.
Schep de uiensoep in de soepkoppen, leg de sneetjes op de soep.
Zet de soepkommen in het midden van de oven (200ºC) en gratineer de kaas in 10 minuten goudbruin.