Champignon-biersoep


150 g champignons
4 el olijfolie
1 ui
1 el bloem
1 el tomatenpuree
5 dl groentebouillon
2½ dl bier (pils)
1 laurierblad
zout
peper
2 el fijngehakte peterselie

 


Snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit de olie en fruit hierin de champignons ± 2 minuten.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Voeg de ui aan de champignons toe en fruit het geheel nog eens 5 minuten.
Roer de bloem door het champignon-uien-mengsel.
Voeg de tomatenpuree toe en daarna, onder voortdurend roeren de bouillon en het bier.
Breng de soep aan de kook en blijf roeren tot een gebonden geheel is ontstaan.
Voeg het laurierblad en zout en peper naar smaak toe en laat de soep nog ± 15 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg 5 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de peterselie aan de soep toe.