Franse uiensoep 2
Deze soep is het lekkerst als u haar een dag van tevoren klaarmaakt en voor gebruik even opwarmt.
2 personen
2 middelgrote uien
30 g boter
15 g bloem of sojameel
5 dl kokende groentebouillon, eventueel van een blokje
zout en peper
Toplaagje
2 sneetjes stokbrood
45 g oude kaas, geraspt
De uien in dunne ringen snijden.
De boter in een grote pan verhitten en de uiringen fruiten tot ze goed bruin zijn.
De bloem erdoor roeren en al roerend bruin laten worden.
Nu langzaam de bouillon erdoor roeren en wat zout en peper toevoegen.
De soep aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de soep 30 minuten zacht laten koken.
De plakjes brood aan beide kanten roosteren, vervolgens met de kaas bestrooien en onder de grill goudbruin laten worden.
De geroosterde plakjes brood met kaas op soepborden leggen, de soep erover gieten en onmiddellijk serveren.
Variatie
Voeg voor een speciale gelegenheid een eetlepel cognac aan de bouillon toe.
Let op: u moet de uien goed bruin fruiten omdat de soep haar kleur krijgt van de uien.