Minestronesoep

Maaltijdsoep

(4 personen)


1 ui
knoflook
el olijfolie
1 blikje tomatenpuree (± 70 g)
2 vleestomaten
250 g boerensoepgroenten ( bv. wortel, broccoli, doppers)
2 blokjes tuinkruidenbouillon
75 g pasta
klein potje witte bonen
1 bosje peterselie

 


Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui met de knoflook ± 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe aan het uienmengsel en bak op een laag vuur ± 3 minuten.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze samen met de boerensoepgroenten toe aan het uienmengsel.
Laat ze op een laag vuur ± 5 minuten meebakken.
Voeg de bouillonblokjes met 750 ml water toe en breng de soep aan de kook.
Voeg de pasta aan de soep toe en laat deze op een laag vuur in ± 7 minuten gaar worden (effe checke !).
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
Was en hak de peterselie.

Roer net voor het uitserveren de bonen en de peterselie door de soep.