Bospaddenstoelensoep

4 personen


15 g boter
1 prei
75 g knolselderij
1 kleine aardappel
¾ liter groentebouillon
200 g bospaddenstoelen
1dl koksroom
2 eidooiers
2 takjes verse tijm

soeppan
zeef

 


Het wit van de prei fijn snijden, knolselderij in kleine blokjes snijden, aardappel schillen en in blokjes snijden, paddenstoelen schoonmaken en in plakjes snijden.
Smelt de boter en bak hierin de prei, knolselderij en aardappel ongeveer 2 minuten aan.
Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook en laat ongeveer 12 minuten koken.
Pureer en zeef de soep.
Voeg de paddenstoelen toe en laat nog 8 minuten zachtjes doorkoken.
Klop de eidooiers los met de koksroom en voeg dit al roerend toe aan de hete niet kokende soep, totdat hij mooi gebonden is.
Voeg als laatste de tijm toe.