Bloemkoolsoep met geroosterde amandelen en knoflook
50 g witte amandelen
4 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
2 el olijfolie
400 g bloemkool, in roosjes
600 ml groentebouillon van tablet
2 el sherry of witte balsamicoazijn
1 el geroosterde, geschaafde amandelen
1 el fijngehakte bladpeterselie
Verwarm de olijfolie en fruit hierin de amandelen en knoflook op middelhoog vuur goudbruin.
Voeg azijn toe en laat 1 minuut flink koken.
Voeg de bloemkool en de groentebouillon toe, breng alles aan de kook en kook afgedekt in ca. 20 minuten goed gaar.
Pureer de soep bij voorkeur in de blender en breng op smaak met peper.
Verwarm de soep eventueel opnieuw.
Schenk in kommetjes en garneer met de geschaafde amandelen en de peterselie.
Het is belangrijk dat je het soepje heel goed pureert zodat het echt fluweelachtig wordt.