Erwtensoep zonder vlees


2 liter water
halve knolselderij geschild
1 stengel prei in grote stukken
1 stengel prei in fijne ringetjes gesneden
1 winterwortel in stukken
1 winterwortel in fijne reepjes gesneden
2 aardappelen in stukjes
1 grote ui 1 pak hele erwten
4 laurierblaadjes
10 peperkorrels
bosje peterselie en selderie
2 groentebouillonblokken

 


Water, erwten, stukken prei, knolselderij, ui, wortel en aardappelen samen met de kruiden opzetten en ± 6 uur zachtjes laten trekken.
Alle groenten, op de aardappels en de erwten na, uit de soep halen.
Soep opnieuw aan de kook brengen en de fijngesneden prei en wortel toevoegen.
Zachtjes koken en de soep op smaak brengen met de bouillonblokken.


Echte erwtensoep zonder vlees.
Helemaal af is de soep met reepjes pannenkoek!