Paprikasoep

(4 personen)


1 rode en 1 groene paprika
1 el olie
1 l. groentebouillon
1 tl sojasaus
1 tl azijn
1 tl gembersiroop
paar druppels tabasco

 


Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en druk de kwarten plat.
Bestrijk ze aan de buitenkant dun met olie en leg ze op een ovenrooster onder de hete grill.
(Schuif er een met folie beklede bakplaat onder voor het opvangen van het vocht.)
Laat de paprika's roosteren tot ze een donker geblakerd schilletje hebben.
Neem ze uit de oven en dek ze af met een vochtige theedoek.
Laat ze afkoelen en trek er de velletjes af.
Snijd de kwarten in de lengte in repen en bewaar ze tot gebruik.


Breng de bouillon aan de kook en maak pittig op smaak met de sojasaus, de azijn, de gembersiroop en de tabasco.
Verdeel de paprikareepjes over de borden en schep er de kokende bouillon over.
Serveer meteen.