Spaanse uiensoep

(2 personen)

 

400 gram uien
1 teentje knoflook
1 el olie
1 el tomatenpuree
4 dl groentebouillon
mespunt tijm
3 eieren
2 tomaten
8 zwarte olijven zonder pit

 

 

Maak de uien en de knoflook schoon en snijd het klein.

Fruit de uien en de knoflook in de olie en laat de uien op laag vuur gaar worden.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee.

Schenk de bouillon er bij met de tijm en kook de soep nog 10 minuten.

Kook de eieren in 9 minuten hard.

Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes.

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Hak de olijven grof.

Pel de eieren en snijd ze in parten.

Maak de soep op smaak met wat peper.

Verdeel de soep over 2 kommen en schep de blokjes tomaat en de olijven er op.

Geef er de parten ei bij.

 

Lekker met volkorenbroodjes.