Linzen-pompoensoep 2

Makkelijk te maken maaltijdsoep

4 personen

 

2 kopjes linzen, gewassen
tl tijm
laurierblad

½ pompoen, gewassen, ontpit en in stukjes
1 winterwortel, schoongeboend en in stukjes
½ kleine courgette, in stukjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
± 2 cm gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
1 tl komijn
½ tl kardemom
½ tl geelwortel
½ tl koriander
scheut tamari of zout naar smaak
peper naar smaak

 

 

Linzen, met tijm en laurier, in ruim 1½ liter water gaar koken.
Na ± 30 minuten het laurierblad verwijderen en alle overige ingrediënten toevoegen aan de linzen.

Alles moet onder water staan, anders water bijvullen.
Nog 20 minuten zachtjes koken tot pompoen zacht is.


Met staafmixer soep pureren.

 

Deze dikke, voedzame en gezonde soep is heerlijk en met volkorenbrood en/of geraspte (geiten)kaas een volwaardige maaltijd.