Uien-crèmesoep


2 uien
½ groene paprika
2 takjes peterselie
1 kleine stengel bleekselderie
1 el boter
5 dl melk
2 dl koffieroom
1 el maïzena
1 tl Marmite
zout
peper

 


Maak de uien schoon en snijd ze klein.
Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in smalle reepjes.
Was de peterselie.
Maak de bleekselderie schoon en snijd hem in smalle reepjes.


Verhit de boter en fruit hierin alle groenten gedurende ± 3 minuten.
Doe een deksel op de pan en laat de groente op laag vuur ± 10 minuten zachtjes stoven.
Verhit de melk en de room en bind het melk-roommengsel met de in wat water aangemaakte maïzena.
Voeg het groentemengsel aan de gebonden melk met room toe en verwarm de soep.


Laat deze soep vooral niet koken, anders gaat ze schiften.
Breng de soep op smaak met de Marmite, zout en peper.