Bloemkoolsoep met blauwe kaas
De lekkerste bloemkool is zelfgekweekt of biologisch: het verschil met gewone is onthutsend.
1 grote bloemkool
2 laurierblaadjes
2 takjes peterselie
1 grote prei
1 el boter
2 sjalotjes, grof gehakt
3 aardappels, geschild, in blokjes
2 el slagroom of soyacuisine
60 g Stilton of andere blauwe kaas
versgemalen peper
zout
Stronk en groen blad van de kool grof snijden en opzetten met 1½ liter water, laurier, prei groen, peterselie en
zout.
Afgedekt 30 minuten laten trekken op zacht vuur.
Bouillon zeven.
Bloemkool in roosjes verdelen.
Boter smelten.
Sjalot, preiwit en aardappel toevoegen en 15 minuten zachtjes garen.
Bloemkool en bouillon toevoegen en 20 minuten garen.
Vuur uitzetten, soep pureren, room en kaas toevoegen en al roerend laten smelten.
Serveren met geroosterd brood.