Mosterdsoep Lily

 

Lekker bij geroosterd brood.

 

4 porties

 

1 prei

1 teen knoflook

1 sjalot

30 g boter

30 g bloem

3 dl kraanwater

1½ groentenbouillontablet

1 dl droge witte wijn

1 dl slagroom

2 el dijonmosterd

1 tl suiker

2 takjes peterselie

 

Was de prei.

Gebruik alleen lichtgroen en wit deel.

Snipper de prei fijn.

Snipper de knoflook en ui fijn.

Smelt boter in een pan.

Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleuren.

Schep regelmatig om.

 

Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur.

Laat niet donker kleuren.

Voeg water scheutje voor scheutje toe.

Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.

 

Voeg de bouillontabletten, wijn en het water toe.

Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken.

Roer slagroom erdoor.

Roer mosterd los met enkele el soep.

Schenk mosterd al roerend bij de soep.

Laat de soep niet meer koken.

Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker.

Knip peterselie boven de soep fijn.

 

 

Direct serveren.