Romige komkommersoep met munt

 

Deze heerlijke zomersoep kan warm, maar ook koud worden gegeten.

 

 

 

2 personen

 

 

 

 

 

2 middelgrote komkommers

 

5 dl groentenbouillon

 

zout en versgemalen zwarte peper

 

1-2 takjes verse munt

 

1½ dl room

 

2 el yoghurt, voor de garnering

 

 

 

 

 

Een derde van één van de komkommers snijden en dit deel in kleine blokjes hakken.

 

Zet de stukjes apart voor later gebruik.

 

De rest van deze komkommer en de andere komkommer schillen en grof in stukjes hak­ken.

 

De geschilde komkommer met bouillon en zout en peper in een pan doen.

 

Van de takjes munt verwijdert u de muntblaadjes en voegt u alleen de takjes aan het komkom­mermengsel toe.

 

Het geheel zacht aan de kook brengen, het vuur laag zetten en alles nog 25 minuten zacht laten koken, of tot de komkommer gaar is.

 

De munttakjes uit de soep halen en de soep in een keukenmachine pureren.

 

De komkom­merpuree doet u weer in de (omgespoelde) pan, waarna u de room en de bewaarde blok­jes komkommer toevoegt.

 

Alles in ongeveer 5 minuten heet laten worden.

 

De muntblaadjes fijnhakken, aan de soep toevoegen en de soep over kommen verdelen. Tot slot roert u een eetlepel yoghurt door de soep.

 

 

 

Variatie:

 

als u een interessante variatie wilt, gebruikt u een mengsel van gelijke delen bouillon en licht bier.