Romige komkommersoep met munt
Deze heerlijke zomersoep kan warm, maar ook koud worden gegeten.
2 personen
2 middelgrote komkommers
5 dl groentenbouillon
zout en versgemalen zwarte peper
1-2 takjes verse munt
1½ dl room
2 el yoghurt, voor de garnering
Een derde van één van de komkommers snijden en dit deel in kleine blokjes hakken.
Zet de stukjes apart voor later gebruik.
De rest van deze komkommer en de andere komkommer schillen en grof in stukjes hakken.
De geschilde komkommer met bouillon en zout en peper in een pan doen.
Van de takjes munt verwijdert u de muntblaadjes en voegt u alleen de takjes aan het komkommermengsel toe.
Het geheel zacht aan de kook brengen, het vuur laag zetten en alles nog 25 minuten zacht laten koken, of tot de komkommer gaar is.
De munttakjes uit de soep halen en de soep in een keukenmachine pureren.
De komkommerpuree doet u weer in de (omgespoelde) pan, waarna u de room en de bewaarde blokjes komkommer toevoegt.
Alles in ongeveer 5 minuten heet laten worden.
De muntblaadjes fijnhakken, aan de soep toevoegen en de soep over kommen verdelen. Tot slot roert u een eetlepel yoghurt door de soep.
Variatie:
als u een interessante variatie wilt, gebruikt u een mengsel van gelijke delen bouillon en licht bier.