Boeddhistische monnikensoep

 

100 g grofgehakte pinda's
100 g gedroogde mungbonen
1 l water
500 g pompoen, in blokjes
1 zoete aardappel (bataat), geschild en in blokjes
3 el plantaardige olie
375 g tofu
1 liter kokosmelk
20 g gekookte dunne mie

 

 

Week de mungbonen ongeveer 30 minuten en laat ze dan uitlekken.
Breng een liter water aan de kook en voeg er de pompoen, zoete aardappel, pinda's en de uitgelekte mungbonen aan toe.
Kook het geheel ongeveer 35 minuten op een matig vuur tot de mungbonen zacht zijn.
Snijd intussen de tofu in plakken van ongeveer een ½ cm dik en bak die lichtbruin.
Voeg aan de soep met de mungbonen de kokosmelk toe en een snufje zout.
Breng de soep weer aan de kook en voeg dan de mie en de gebakken tofu toe.

 

Serveer de soep met witte rijst.