Uiensoep met blokjes aardappel en Edammer


3 grote uien
3 aardappelen
50 g boter
½ el paprikapoeder
1 groentebouillonblok
1 l water
peper
100 g grofgeraspte Edammer kaas

 


Pel de uien en snipper ze grof.
Schil de aardappelen, was ze en verdeel ze in blokjes.


Smelt de boter, fruit hierin de uien en voeg de aardappelblokjes toe.
Bestrooi het aardappel-uimengsel met de paprikapoeder.
Schep goed om en bak zachtjes 3 - 4 minuten.
Giet het water erbij met de bouillonblok en voeg peper naar smaak toe.
Kook de soep zachtjes 10 - 15 minuten.
Proef of de aardappelblokjes beetgaar zijn.
Roer van 100 gram grofgeraspte Edammerkaas de helft door de soep en strooi de rest van deze kaas vóór het serveren over de soep.