Koude Italiaanse courgettesoep


1 ui
1½ courgette
2 el olie
½ l groentebouillon
5 el groene pesto
1/8 l crème fraîche
zout en peper
2 takjes verse basilicum

 


Snipper de ui fijn.
Snij de courgettes in kleine blokjes.
Verhit de olie en fruit er de ui in aan.
Voeg de courgette toe en bak de groente al omscheppend mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat de groente in ± 10 minuten gaar en zacht worden.
Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafinixer en zeef de soep vervolgens.
Roer de pesto erdoor en breng de soep tegen de kook aan.
Roer de crème fraîche los met wat soep en schenk dit mengsel weer terug in de pan.
Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
Laat in de koelkast door en door koud worden.


Schep de soep in borden en garneer met een blaadje verse basilicum.