Tahoe

 

Tahoe (Tofu in het Japans) is gestremde sojamelk en wordt gemaakt van sojabonen die worden geweekt, gemalen, gemengd met water, daarna kort gekookt en in een vorm geperst.

Het is dus een plantaardig product.

De smaak van tahoe is neutraal en kan op smaak worden gebracht door marineren of kruiden.


Tahoe bevat veel eiwitten en is rijk aan calcium, daarnaast bevat het weinig vet en is het calorie-arm (70 kcal per 100 gram).


Tahoe is een bekend product in de Aziatische keuken.

In Indonesië heet het tahoe, in China doufu en in Japan tofu.

 

Het stremsel dat voor de bereiding van tofu wordt gebruikt, is een natuurlijk middel (nigari, een bijproduct van de zeezoutbereiding) en de sojabonen zijn van biologische teelt.


Tahoe is eiwitrijk en rijk aan calcium.

Het is vrij van cholesterol en caloriearm (70 kcal per 100 gram).

 

Het is vers of vacuüm verpakt te koop.

Bewaar verse tahoe (maximaal 5 dagen in de koelkast) onder water en ververs elke dag het water.


Tahoe is een volwaardige vlees-vis-zuivelvervanger en krijgt zijn smaak door het te marineren of met zout te bestrooien en in olie te bakken voordat u het verder verwerkt.

Ook wordt tahoe vaak met kruiden tot balletjes gedraaid en gefrituurd.