Spaghettischotel

(2 personen)


150 g spaghetti, in stukjes breken
2 el olie
3 uien, fijngesnipperd
50 g prei in ringen
2 paprika's, in stukjes
1 winterwortel, in dunne schijfjes
1 kopje water (kookwater v.d. macaroni)
1 groentebouillontablet
1 tl marjolein
½ tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
peper
2 tomaten, ontveld en kleingesneden
100 g room
enkele sprieten bieslook
knoflook

 


Kook de spaghetti al dente in water met zout.
Verhit de olie en fruit daarin de ui enkele minuten.
Voeg achtereenvolgens prei, paprika en winterwortel toe en laat alles even meebakken.
Schenk het water met het bouillontablet erbij.
Breng het geheel op smaak met marjolein, kerrie- en paprikapoeder, knoflook en peper.
Laat alles ± 5 minuten pruttelen.
Voeg dan de uitgelekte spaghetti en de tomaten toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht nog een paar minuten pruttelen.
Roer de room erdoor en bestrooi het gerecht met fijngeknipte bieslook.


De ware liefhebber knijpt er op het bord nog eens lekker wat knoflook overheen!