Pasta met pompoen

4 personen

500 g pompoen, schoongemaakt
3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 el suiker
300 g spaghetti
50 g gepelde hazelnoten, gehakt
100 g feta, verkruimeld
1 zakje peterselie (15 g), fijngesneden



Snijd de pompoen in kleine blokjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin.
Roer de tomatenpuree en de suiker erdoor en bak 1 minuut mee.
Schep de pompoenblokjes door het uimengsel.
Bak ze al omscheppend 3-4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Laat de pompoenblokjes met de deksel op de pan 8-10 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Serveer de pasta met de pompoensaus.
Strooi er de hazelnoten, feta en peterselie over.


Tip:
Rooster voor een extra lekkere notensmaak de hazelnoten kort in een droge koekenpan.
Laat ze wel even afkoelen voor je ze over de pasta strooit, zo blijven ze knapperig.