Pasta met groentencoulis


500 gr pasta
1 courgette
1 rode en 1 gele paprika
1 dikke ui
2 tenen knoflook
1 blik gepelde tomaten (of verse pommodori)
500 ml tomatencoulis
verse kruiden (oregano, tijm, maggi, selderij, salie,...naar keuze) of gedroogde pizzakruiden
vers geraspte parmezaanse kaas of andere pittige kaas
olijfolie
peper
zeezout
komijnpoeder
paprikapoeder

 


Alle groenten grof snijden en samen met de knoflook even aanfruiten in olijfolie.
Dan gepelde tomaten, tomatencoulis en kruiden toevoegen en alles onder deksel 15 tot 20 minuutjes stoven.
Als de groenten gaar zijn (geen "moes"), zetten we er de staafmixer in.
Bijkruiden naar smaak met peper, zeezout, komijnpoeder, paprikapoeder.
Pasta "al' dente" koken en serveren met de groentencoulis en de kaas.


Heel lekker en licht!!!!!