Courgette met paprika

2 personen

 

160 g elleboogjesmacaroni

½ blok tofu tamari, in blokjes

olijfolie

1 courgette, mét schil, in blokjes

1 prei, in ringetjes

1 ui, gesnipperd of in halve ringen

1 rode paprika, in blokjes, zaden verwijderen!

paar flinke tenen knoflook

1 groentenbouillontablet

peper

1 klein blikje tomatenpuree

1 dl droge rode wijn

ketjap

2 tl gedroogde basilicum

 

 

Kook de macaroni al dente.

Bak de blokjes tofu een paar minuten in de olie en zet ze daarna apart.

Bak de ui.

Doe er de prei bij en even bakken.

Daarna de courgetteblokjes, de paprika en de knoflook (persen).

Voeg het bouillontablet en veel peper toe.

De tomatenpuree erdoor werken en de rode wijn.

Even bakken en daarna een beetje ketjap toevoegen.

Doe er dan de tofu bij en laat alles even bakken.

Hierna de macaroni er goed door werken en laat ± 10 minuten zachtjes pruttelen op een kleine vlam.

Strooi er als laatste de basilicum over en roer even om.

 

(Zie ook: Groentengerechten > Prei met paprika en gerookte tofu)