Spaghetti met Gorgonzola-courgettesaus

(4 personen)


300 g spaghetti
1 courgette
100 g champignons
150 g Gorgonzola
2 tomaten
1 zakje verse basilicum
1/8 l slagroom
2 el rode pesto
zout
peper

Parmezaanse kaas

 


Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Maak intussen de courgette schoon en snijd hen in kleine blokjes.
Snijd de schoongemaakte champignons in dunne plakjes.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de basilicum in dunne reepjes.


Giet de spaghetti af en doe alles terug in de pan.
Schep er de courgette, de champignons, de kaas, de slagroom en de pesto door.
Laat dit geheel afgedekt 5 min heel zachtjes verwarmen, roer regelmatig.
Voeg daarna de tomaat en de basilicum erbij en laat dit ± 2 minuten meewarmen.
Breng op smaak met wat zout en peper.


Serveren met parmezaanse kaas.