Lasagne met broccoli en kruidenkaassaus

(4 personen)


500 g broccoli
2 uien
1 bakje champignons
45 g boter
1 teentje knoflook
1 tl kruidenbouillonpoeder
1 tl paprikapoeder
1½ tl basilicum
1 el tomatenketchup
versgemalen peper
4 stevige tomaten
225 g magere kwark
200 g geraspte oude kaas
12 plakken voorgekookte lasagne
3 el bloem
3½ dl melk
150 g verse roomkaas met kruiden

 


Broccoli in roosjes/plakjes verdelen en ± 5 minuten koken en daarna afgieten.
Uien snipperen, champignons in plakjes snijden.

In koekepan 1 el boter verhitten.
Ui ± 3 minuten fruiten.
Knoflook erboven uitpersen.
Champignons toevoegen en ± 5 minuten meebakken tot vocht verdampt is.
Erdoor roeren: bouillonpoeder, paprikapoeder, ½ tl basilicum en tomatenketchup.
Peper erboven malen.
Tomaten in plakjes snijden.
In kom doen: kwark, geraspte kaas en peper.
Door elkaar roeren.
Ovenschaal (inhoud 3 l) goed invetten.
Op bodem helft van tomaat rangschikken.
Peper erboven malen.
Bestrooien met ½ tl basilicum.
Afdekken met 6 plakken lasagne.
Kwarkmengsel erover verdelen.
Broccoli erover verdelen.
Champignonmengsel erover verdelen en 6 plakken lasagne erover verdelen.
Rest van tomaat erop rangschikken.
Bestrooien met peper en ½ tl basilicum.


In pan 2 el boter smelten.
Bloem erdoor roeren.
Al roerende scheutje voor scheutje melk toevoegen.
Blijven roeren tot dikke gebonden saus.
Roomkaas toevoegen en al roerende smelten.
Over tomaat schenken.
In midden van oven lasagneschotel in ± 40 minuten gaar en goudbruin laten worden (200ºC).