Kapucijner-pastahusselpot

 

½ literpot kapucijners

150 g pasta, al dente gekookt

2 uien

knoflook

1 prei, in ringen

2 paprika’s, in reepjes

1 courgette, in blokjes

1 el olie

1 blikje tomatenpuree

1 groentenbouillontablet

peper

1 tl oregano

1 tl tijm

crème fraîche.

 

 

Snipper de uien fijn en fruit deze in de hete olie.

Voeg vervolgens de preiringen, paprikareepjes en de courgetteblokjes toe.

Doe de tomatenpuree erbij, roer goed en bak deze mee.

Voeg het bouillontablet, peper, oregano en tijm toe.

Roer goed.

Voeg de kapucijners en de uitgelekte pasta toe.

Als laatste de knoflook erover uitpersen en doorroeren.

Laat de husselpot goed, maar kort, doorwarmen, anders wordt de pasta slap.

Doe er eventueel op het bord nog een lepeltje crème fraîche door.