Lasagne met groenten

( 2 personen)

 

2 tomaten
2 tot 3 el (olijf)olie
zout en peper
6 plakken lasagne
1 middelgrote aubergine
1 middelgrote courgette
1 bekertje crème fraîche
? l. melk
1 teentje knoflook
1 bolletje mozzarella
75 gr. Gorgonzola
verse of gedroogde basilicum
2 el parmezaanse kaas of belegen Goudse kaas

 


Snijd de tomaten elk in 3 dikke plakken.
Bestrijk de ovenschaal met wat olie, leg er de plakken tomaat in, bestrooi ze met wat zout en peper en bedruppel ze met wat olie.
Zet de schaal circa 10 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).
Kook intussen de 6 plakken lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat ze uitlekken.
Snijd aan de boven- en onderkant een kapje van de courgette en de aubergine.
Snijd ze in 4 gelijke plakken in de lengte.
Bestrijk de plakken aubergine en courgette met wat olie en laat ze met een paar tegelijk in een hete koekenpan aan beide kanten bakken tot ze beginnen te kleuren.
Bestrooi ze met wat zout en peper.

Breng voor de saus de crème fraîche met de melk aan de kook en pers er de knoflook bij.
Snijd de mozzarella in 6 plakjes en leg ze op de plakken tomaat.
Zet de schaal terug in de oven tot de mozzarella begint te smelten.
Roer de verkruimelde gorgonzola door de witte saus en breng van het vuur af verder op smaak met wat zout en peper.
Haal de tomaten uit de ovenschaal.
Leg twee lasagnevellen in de ovenschaal.
Verdeel er de aubergine over en schep er wat saus over.
Dek af met 2 lasagnabladen en verdeel er de courgette en tomaten over.
Bestrooi de tomaten met wat basilicum.
Verdeel er de resterende saus over en bestrooi met de kaas.
Zet de schaal in de oven tot de kaas begint te kleuren.

Lekker met rauwkostsalade.