Pasta met heerlijke romige paddestoelen en gedroogde tomaten
Lekker met alle pastasoorten
4 personen
± 6 gedroogde tomaten op olie, goed uitgelekt, in kleine stukjes
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook
± 400 g gemengde paddestoelen, of kastanjechampignons, in stukken gesneden
2 el olie van de gedroogde tomaatjes
1 tl bloem
1/8 l droge witte wijn of bouillon van een tablet
1 tl suiker
2 tl gedroogde tijm
1 laurierblad, liefst vers
2 tl gedroogde oregano
1 afgestreken el tomatenpuree
2 tl paprikapoeder (géén scherpe!)
peper
zout
200 ml crème fraîche
Eventueel paar druppels tobasco
Olie in wok verhitten.
Paddestoelen hierin op hoog vuur bakken tot al het vocht is verdwenen.
Sjalotsnippers en knoflook even meebakken tot glazig.
Tijm, oregano en laurierblad toevoegen en alles nogmaals goed doorroeren.
Tomatenpuree en stukjes gedroogde tomaten toevoegen en meebakken.
Bloem erdoor roeren.
Afblussen met witte wijn of bouillon.
Op hoog vuur inkoken en dan de crème fraîche erdoor.
Op smaak maken met wat suiker, peper en zout en een paar druppels tobasco.