Lasagne met spinazie 1

4 personen

 

600 g diepvriesspinazie

pakje gorgonzola of andere blauwschimmelkaas

bakje kruidenkaas

4 el groene pesto

pot pastasaus

250 g lasagnebladeren

½ zakje geraspte oude kaas

 

 

 

Ontdooi de spinazie in een vergiet en druk er met de bolle kant van een lepel het vocht uit.

Als je dit niet doet wordt de lasagne erg vochtig en wat steviger is beter.

 

Als de spinazie ontdooid is, doe het dan in een ruime kom en verkruimel er de gorgonzola over.

Voeg vervolgens ook de kruidenkaas en de pesto hierbij en meng goed door.

Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

 

Schenk in de ovenschaal een dun laagje tomatensaus, leg hierop vervolgens een laagje lasagnebladeren en plaats hierop een laagje van het spinaziemengsel.

Herhaal dit een keer of 3 of totdat de spinazie op is.

Eindig met de spinazie en strooi hierover een laagje geraspte kaas.

 

Plaats de schotel in het midden van de oven (175°C, stand 3 gasoven) en bak deze lasagne met spinazie gaar in circa 35 minuten.

 

 

  • Spinazie lasagne is erg lekker met een frisse tomatensalade en een stukje stokbrood om je bord mee schoon te vegen!