Lasagne met kaas, prei en eieren

(4 personen)


4 eieren
2 stelen prei
20 g boter
2 tl azijn
zout en peper
¾ l melk
± 5 el bindmiddel voor de witte saus
2 tl kerrie
100 g blauwe kaas (Danish Blue of Gorgonzola)
100 g belegen geraspte Goudse kaas
1 pak groene lasagnevellen, voorgekookt
3 el paneermeel

 


Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes.
Halveer de schoongemaakte prei en snijd de stelen in stukjes.
Verhit de boter of de olie in een pan of wok en roerbak de prei 4 minuten.
Breng de prei op smaak met wat zout en peper.
Breng de melk in een steelpan aan de kook er roer er zoveel mogelijk bindmiddel door tot het een dikke saus is.
Roer er de kerrie, de verbrokkelde kaas en de helft van de geraspte kaas door en proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Schep 2 eetlepels water in de ovenschaal en bekleed de bodem met een laagje lasagnevellen. Schep er een derde van het preimengsel op en verdeel er een derde van de plakjes ei over.
Dek af met lasagnevellen, de helft van de resterende prei en ei en herhaal dit nog een keer.
Dek de bovenste laag af met de achtergehouden kaassaus.
Schep de resterende geraspte kaas en het paneermeel door elkaar en strooi dit mengsel over de saus.
Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.