Tagliatelle met pesto en reuzenbonen

(4 personen)


300 g groene tagliatelle (lintpasta]
2 rode uien
1 teentje knoflook
2 blikken reuzenbonen (à 400 g, Bonduelle)
5 el olijfolie
1 zakje verse basilicum (à 15 g, AH)
50 g pittig gemalen kaas (bijv. parrano)

 


Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
Uien pellen, halveren en in ringen snijden.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Bonen laten uitlekken.
In braadpan 3 eetlepels olie verhitten.
Ui en knoflook ± 2 minuten fruiten.
Bonen door ui scheppen en ± 5 minuten zachtjes verwarmen.
Basilicum fijnknippen.
Tagliatelle afgieten.
Basilicum en pesto door bonenmengsel scheppen, op smaak brengen met zout en peper en ± 1 minuut verwarmen.
Eventueel enkele eetlepels water toevoegen.
Rest van olijfolie door tagliatelle scheppen.
Tagliatelle over vier borden verdelen.
Bonenmengsel erover verdelen.
Serveren met kaas.


Lekker met komkommersalade en vinaigrettedressing.